Dumbó csoport

DUMBÓ CSOPORT BEMUTATKOZÁSA

Dumbó csoportosnak lenni bizony nagyon jó, aki ide jelentkezik, unatkozni sose fog. Szeretünk tornázni, a tornateremben sokat játszunk, futkározunk, … Ha nem esik az eső, minden nap kimegyünk az udvarra, ahol jókat lehet fogócskázni, biciklizni, mászókázni, homokozni, focizni… Szívesen barkácsolunk, éneklünk, mondókázunk, verselünk, hallgatunk mesét, a környezetünkről beszélgetünk, kísérletezünk, számolgatunk…

Minden nap gyümölcsöket, magvakat eszünk, hogy egészségesek legyünk. Eleven, vidám, nyüzsgő csoport vagyunk. Szeretünk óvodába járni, találkozni, játszani a kis barátainkkal, az óvó nénikkel, dadus néninkkel.

Óvó nénik: Ági néni, Marcsi néni                 Dadus néni: Éva néni

Célunk, hogy szeretettel, megértő pedagógusi attitűddel megkönnyítsük a belépő gyermekek számára az óvodai életbe való beilleszkedést, megszerettessük velük az óvodát, és a csoportból igazi közösséget varázsoljunk. Igyekszünk a gyerekek számára barátságos, otthonos csoportszobát, szeretetteljes, biztonságot nyújtó, családias légkört kialakítani, amelyben lehetőségük nyílik, hogy ötleteiket, elképzeléseiket megvalósíthassák. Vegyes csoport lévén az egymásra való odafigyelésre, a szociális érzékenység alakítására nagy hangsúlyt fektetünk.

Az idősebb gyerekek segítik, dédelgetik a kisebbeket, példát mutatnak számukra. Mivel ezt az óvó-védő gyermekkapcsolatot már fiatalabb korukban ők is átélték, így ők maguk is továbbadják társaiknak. A kicsik pedig szívesen tanulnak nagyobb társaiktól, örömmel utánozzák őket, akár a játékukban, akár más tevékenységükben, ezáltal lehetőségük nyílik az intenzívebb fejlődésre. A fokozatosság betartásával törekszünk arra, hogy a kisebbek kis segítséggel, a nagyobbak egyre önállóbban elégítsék ki szükségleteiket, váljanak önállóvá minden területen. Azt szeretnénk, hogy minden Dumbós gyermek megkapjon mindent, amire a fejlődéséhez szüksége van, szem előtt tartva, és elfogadva, hogy minden gyermek más és más. Mi felnőttek mindent megteszünk, azért, hogy a gyermekeket az életkoruknak és egyéni fejlettségüknek megfelelően, minél több inger érje, és pozitív szemléletű, a világra nyitott emberekké váljanak. Mindennapjaink vidáman, sok szabad játékkal, játékos tevékenységekkel, mozgással és a szabad levegőn való játékkal telnek. Célunk, hogy jókedvűen érkezzenek hozzánk, és délután sok – sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodva induljanak haza.

Várunk sok-sok szeretettel minden új kis Dumbóst!

„Minden gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben.

Néhány magasabbra tud repülni, mint mások,

de mindegyik a legjobb tudása szerint repül.

 Miért is hasonlítanád össze őket?

Mindegyik más.

Mindegyik különleges.              

Mindegyik gyönyörű.”

2020-2021