Micimackó csoport

Micimackó csoport » Táncsics Mihály Utcai Óvoda

BEMUTATKOZÁS

Micimackó és a méhek - Mesék unokáimnak, Emese, Máté,Hanna, Maja,

Óvónénik: Anita néni és Éva néni Dadus néni: Döniz néni

A Micimackó csoport egy jó kedélyű, összetartó, szerető, néha kicsit hangos társaság.  A vidámság, humor, és a derű átszövi mindennapjainkat.

Mosollyal, öleléssel, és következetesen nevelünk. Legfontosabb értékeink a szeretet, az elfogadás, és az érzelmi biztonság, ezért elengedhetetlen a felnőttek biztonságot nyújtó, tapintatos jelenléte, a derűs, nyugodt, szeretetteljes, és családias légkör kialakítása.

Mind a hárman Anita, Éva és Bogi néni is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a ránk bízott gyerekek érezzék, hogy elfogadják, szeretik, várják őket.

Micimackó és barátai, avagy a hiperaktivitás megnyilvánulási formái

Szokás szabályrendszerünket úgy alakítottuk ki, hogy a hozzánk érkező gyermekek már az első időszaktól kezdve biztonsággal mozogjanak csoportunkban, önállóságra nevelve őket.  

A gyerekek ötleteit mindig szívesen fogadjuk, megmutathatják egyéniségüket, kibontakoztathatják egyéni képességeiket, fantáziájukat.  

Mesebox - A Mese- és Szuperhősők webáruháza - Webáruház - - Micimackó

Legfontosabb tevékenységünk a játék, játékon keresztül együtt szerzünk tapasztalatot, a minket körülvevő világról. Játékba ágyazva nagyjaink már komolyabb feladatokat is kapnak. Szívesen segítenek a kisebbeknek, jó példával, pozitív mintával járva ezzel a kisebbek előtt, ami önbizalmukat is növeli.

Ha tehetjük, sokat kirándulunk, sok időt töltünk a szabadban és élvezzük a lakótelep szívének jó levegőjét.

Micimackó · Moly

„– Micimackó! Mi van, ha egyszer elkövetkezik egy olyan nap, amikor el kell válnunk?
– Ha együtt válhatunk el, akkor semmi kifogásom ellene.
– Na igen-igen, úgy könnyű. De… ha nem lennénk együtt? Hogyha én máshol lennék?
– Jajj… de nem lehetsz máshol, hiszen nélküled egészen elvesznék. Kinek szólnék egy olyan bizonyos holnapon, amikor épp nem vagyok elég erős, vagy elég bátor?
– Hát tulajdonképpen…
– És kitől kérnék tanácsot, amikor nem tudnám, hogy merre tovább?
– Micimackó, mi van, ha mégis?
– Mégsem, az nem fordulhat elő… Ha mégis eljön az idő, amikor nem leszünk együtt, akkor nagyon fontos, hogy megjegyezz valamit!
– Mi az a fontos megjegyezni való?
– Hogy bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb vagy, mint sejted és okosabb, mint véled. De a legfontosabb az, hogy ha el kell válnunk, én akkor is mindig veled leszek… veled leszek!”

Torta ostya - Micimackó 34. - Cukrászati kellékek webáruháza