Kipikopi csoport

KIPIKOPI CSOPORT BEMUTATKOZÁSA

Óvó nénik: Schuszter Rita és Tornai Virág

Dajka néni: Gulyásné Csendes Mariann

Csoportunkban jelenleg 23 vegyes életkorú gyermek jár, akik családias, szeretetteljes légkörben töltik mindennapjaikat. Az első találkozás az óvodával, az óvoda dolgozóival minden gyermek esetében alapvetően befolyásolja az óvodához fűződő későbbi kapcsolatát. A vegyes csoport előnye, hogy a szociális érzékenység, az egymásra való odafigyelés kap

Kippkopp és a többiek

nagyobb hangsúlyt. A nagyobb gyerekek segítik, a kisebbeket, példát mutatnak a számukra.

Kippkopp és a többiek

Legfőbb célunk, hogy a hozzánk járó gyerekeknek derűs, vidám szeretetben és közösségi élményekben gazdag óvodás éveket biztosítsunk.

Fő szempontunk, hogy a gyermekek pozitív élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodjanak az óvodai élet folyamán.

Nagyon fontos számunkra az elfogadás, mert minden gyermek más és más. Hisszük, hogy a mi feladatunk megtalálni a gyerekekhez vezető utat, melynek elérésével mindenki kibontakozhat. Ehhez elengedhetetlen a szülőkkel való jó partneri kapcsolat kialakítása és fenntartása.

Könyv] Marék Veronika: Kippkopp történetek - QL.túra miazmás

Nagy hangsúlyt fektetünk az önállóság fokozására, a kreatív gondolkodásra, a szokás és szabályrendszer kialakítására, képességeik, készségeik fejlesztésére, a játékon, élményt nyújtó, változatos tevékenységeken keresztül. Folyamatosan gondoskodunk mozgásigényük kielégítéséről, sokat tartózkodunk a szabadban, mindennapos testneveléssel, a mozgásos foglalkozásokkal, a csoportban lévő mozgásfejlesztő eszközök segítségével. Sok közös programot szervezünk (séták, kirándulások, sport rendezvények, színház látogatás, bábelőadás) melyek segítségével szívesen dolgoznak a közösségért, ezáltal társas kapcsolataik erősödnek. Lehetőséget teremtünk arra, hogy érdeklődésüknek megfelelő tevékenységeket választhassanak.  Amikor csak szeretnének, ábrázolhassanak, építhessenek, mesélhessenek stb. ezzel is fejlesztve kreativitásukat, önkifejező készségüket. A nagycsoportos gyermekek részére a legfontosabb feladatunk az iskolára való felkészítésben, az eredményes, kudarc nélküli iskolakezdéshez szükséges képességek kialakítása. Ehhez elengedhetetlen a változatos tanulási helyzeteket teremtő játékos tevékenységek tervezése, szervezéséve. 

Marék Veronika: Kippkopp és a hónapok